ستارگان نوترونی جوان بسرعت میچرخند و 2 پرتو نیرومند موج رادیویی که مرتباً در آسمان سیر میکنند منتشر مینمایند. اگر پرتویی از کنار زمین بگذرد ممکن است بصورت تپشی منظم دیده شود. چنان ستارگانی پالسار نامیده میشوند. |
در حین این مطالعه و برای بررسی تغییرات طیف پرتوهای ایکس یک منبع پرقدرت اشعه ایکس لازم بود. انفجارهای هستهای (Thermonuclear Blasts) که بر اثر جذب ستار? همدم توسط ستار? نوترونی ایجاد میشود. همان منبع مورد نیاز برای تولید اشعه ایکس بود. (ستار? نوترونی به سبب جرم زیاد و به طبع آن جاذبه قوی مواد ستار? همدم را بسوی خود جذب میکرد.) طیف پرتوهای X تولید شده پس از عبور از جو بسیار کم ستار? نوترونی که از اتمهای آهن فوق یونیزه شده تشکیل شده بود توسط ماهوار? XMM - نیوتن مورد بررسی قرار گرفتند.
نکته قابل توجه این است که در آزمایشهای قبلی که توسط گروه دیگری انجام شده بود تحقیقات بر روی ستارهای متمرکز بود که میدان مغناطیسی بزرگی داشت و چون میدان مغناطیسی نیز بر روی طیف نور تأثیر گذار است، تشخیص اثر نیروی جاذبه ستاره بر روی طیف نور بطور دقیق امکان پذیر نبود. ولی ستار? مورد نظر در پروژ? بعدی دارای میدان مغناطیسی ضعیفی بود که اثر آن از اثر نیروی جاذبه قابل تشخیص بود.
منبع:daneshnameh.roshd.ir